Følg med i Vand og Teknik seneste nyheder her.
Hold dig opdateret ved vores spændende nye projekter og tiltag.

 

 

 

Vand og Teknik A/S er blevet tildelt entreprisen med at installere og montere et nyt moderne vandbehandlingsanlæg på Værket ved Regnemark, tæt ved Ringsted. Vandværket vil, når det er færdigt, være Danmarks største vandværk og stå for at producere ca. 14 mio. m3 årligt, svarende til 20 % af det drikkevand, som HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, leverer til Storkøbenhavn. 

”Med tildelingen af Regnemark forsætter vi det gode og tætte samarbejde med HOFOR. Værket ved Regnemark, som bliver Danmarks største vandværk, er en milepæl for Vand og Teknik. Det er med til at cementere vores position som højt specialiseret partner til vandforsyningssektoren, med fokus på at levere rent og godt vand til forbrugerne. Vi vil trække på viden og kompetencer fra en række gode samarbejdspartnere i det kommende projekt, og vi ser frem til at samarbejde med de andre entreprenører på projektet. Regnemark bliver, for os, et fyrtårn” siger Jens Kristensen, adm dir, Vand og Teknik. 

HOFOR er ved at modernisere en række af Danmarks største vandværker, der forsyner hovedstadsområdet med ca. 50 mio. m3 drikkevand om året. De i alt 7 regionale vandværker skal nybygges og inkluderer indførelse af ny og tidssvarende teknologi for at fremtidssikre anlæggene, samtidig med at der indføres central blødgøring og UV-behandling af drikkevandet på alle de regionale vandværker til gavn for forbrugerne.

Det nye Greve Vandværk skal samle kommunens to vandværker i ét nyt vandværk og dermed sikre, at der er nok rent drikkevand til Greves borgere – for Greve kommune er i hastig udvikling idet flere borgere vil flytte til kommunen over de næste år.
 
Derfor har Greve Vandværk besluttet at opføre et nyt moderne vandværk med tilhørende blødgøringsanlæg. Når det står færdigt, vil vandværket have en årlig kapacitet på 2,8 mio. kubikmeter drikkevand og kommer dermed til at varetage størstedelen af fremtidige vandforsyning i Greve Kommune.
Herudover vil vandværket med sin naturfarvede facader og store vinduespartier falde godt ind i landskabet og samtidig give de forbipasserende et indblik i ”vandets vej” fra råvand til drikkevand. 
”Med valget af Vand & Teknik og LM Byg har Greve Vandværk sikret sig en totalentreprenør og samarbejdspartner med stor erfaring og de påkrævede kompetencer inden for netop design og konstruktion af moderne vandværker. De har samtidig vist, at de tænker omgivelserne ind i projektet, så bygningen ikke bare bliver en firkantet klods men en integreret del af lokalsamfundet,” siger Tina Braunstein, adm. direktør, Greve Vandværk.
 
Stor begejstring fra alle sider
”I Vand & Teknik ser vi frem til at komme i gang med det nye vandværk for Greve Vandværk. Ordren bekræfter vores store fokus på at designe og udvikle miljørigtige og bæredygtige vandværker. Vores unikke teknologi og helhedsløsninger giver kunden ro til at koncentrere sig om driften, mens vi tager os af at designe vandbehandlingsanlægget ud fra Greve Vandværks ønsker” siger Salgs- og Forretningschef: Thomas Vogn Kjeldsen.
 
”At opføre vandværker er en kompleks, specialiseret og vigtig opgave, der stiller store krav til uddannelse, kompetencer og håndværk. Det er vores ambition at være den førende specialist på råhuse - også indenfor vandværksbyggerier - og vi har de påkrævede erfaringer, kompetencer og viden til at varetage endnu flere vandværksbyggerier i fremtiden," siger Frank Aarslew-Jensen, adm. direktør i LM Byg.
 
FAKTA OM BYGGERIET AF NYT GREVE VANDVÆRK:
Det nye vandværk opføres med to selvstændige behandlingslinjer med en total behandlingskapacitet på 2.8 mio. m3 om året og et rentvandsvolumen på 2500 m3  fordelt på to tanke.
 
Vandværket skal opføres med tilhørende blødgøringsanlæg, og får desuden etableret et solcelleanlæg på taget.
Bygherre: Greve Vandværk A.m.b.a.
Bygherrerådgiver: NIRAS A/S
Totalentreprenør: Vand og Teknik A/S & LM Byg A/S konsortiet
Arkitekt: GINNERUPARKITEKTER A/S
Rådgivende ingeniører: DRIAS Rådgivende Ingeniører A/S

Vi er overordentlig stolte af at kunne ønske vores gode kollegaer tillykke med de flotte jubilæer.

Vores tekniske chef Søren H. Vestergaard har netop rundet sit 25 års jubilæum i Vand og Teknik.  
Samtidigt rundede projektleder Jørgen Poulsen sit 10-års jubilæum ligeledes i Vand og Teknik.

Det gør os glade og stolte at have haft så dygtige kollegaer som Søren og Jørgen som vigtige dele af vores store hold igennem alle årene.
Tak for at have gjort en forskel for vores firma, og kæmpe tillykke med jeres jubilæer ønskes i fra alle os i Vand og Teknik samt ENVATEK gruppen.

Hillerød Forsyning valgte Vand og Teknik A/S og LM Byg A/S som hovedentreprenører til at varetage totalentreprisen på den nye Solrødgård Vandværk, som skal stå færdigt ved udgangen af 2025.
 
Flere af kommunens førende virksomheder med stort vandforbrug planlægger udvidelser. Derudover spår Hillerød Kommunes egne prognoser, at indbyggertallet vokser med 6.000 borgere frem mod de næste år, så kommunen runder 60.000 indbyggere i 2030.

Når vandværket står færdigt, vil Solrødgård Vandværk have en årlig kapacitet på ca. 3 mio. m3 rent drikkevand, og kommer dermed til at spille en helt central rolle for områdets fremtidige vandforsyning.

Vandværket etableres i et partnering-samarbejde mellem totalentreprenør og bygherre, som gør, at de to parter arbejder tæt sammen helt fra starten. I første fase skal parterne i fællesskab færdigudvikle projektet, og først derefter kendes vandværkets endelige udformning og anlægspris.
Vand og Teknik A/S skal tage sig af ’det indre’, nemlig design og udvikling af selve vandforsyningsanlægget, som er firmaets speciale, hvor LM Byg A/S stå for ’det ydre’, dvs. opførelsen af råhuset.

”Vi har samlet et stærkt team omkring os, som vi kender rigtig godt fra mange af de tidligere vandværksprojekter, som vi har udført. Så vi glæder os til at trække i arbejdstøjet og komme i gang,” siger Salgs- og Forretningschef i Vand og Teknik A/S, Thomas Vogn Kjeldsen og forsætter
”At projektet er udbudt som et partering-samarbejde er en stor fordel for både Hillerød Forsyning og os, da vi dermed kommer til at sidde omkring samme bord, og i fællesskab kan designe det kommende vandværk. Så kommer vi rigtigt fra start.”

Vandværket har en foreløbig entreprisesum på ca. 100 mio. kr., og den endelige pris kendes altså først, når Hillerød Forsyning, LM Byg og Vand & Teknik sammen har lagt alle detaljer i det omfattende projekt fast. Til at hjælpe partnerskabet i mål med detaljerne er GINNERUPARKITEKTER A/S, DRIAS Rådgivende Ingeniører A/S og Ekolab Aps med i rådgiverteamet.

For yderligere information:
Thomas Vogn Kjeldsen
Salgs- og Forretningschef, Vand og Teknik
T: 2028 1028 M: tvk@vandogteknik.dk

Jens Kristensen
Direktør, Vand og Teknik
T: 6161 2550 M:jk@vandogteknik.dk

Jyllandsposten har udgivet en meget interessant artikel om Power-to-X. Vand og Teknik A/S og Ingeniør Huse A/S arbejder med alle grønne energiløsninger – blandt andet P2X-anlæg og store varmepumper. Og vi tager det meget alvorligt, da vi gerne vil bidrage til at overlevere en bedre planet til vores børn og børnebørn.
 
Vi synes, at der kan gøres meget mere, og at vi alvorligt bagud med den grønne omstilling, sådan som artiklen indikerer.
 
Læs artiklen – Det er ikke for sent – Men der er stadig meget der skal gøres. Og vi har travlt. Hos Envatek forsøger vi hver dag at bidrage til, at vi når målet om en sundere planet. 

Vand og Teknik A/S skal opføre Varde Vandværk for DIN Forsyning

Kontrakten med DIN Forsyning er en bekræftelse på den tillid og de stærke kompetencer, som er grundlaget for endnu et godt projekt, og alle parter er meget tilfredse med at bidrage til at skabe rent drikkevand og bæredygtige løsninger til borgerne og samfundet.

”Vi tager det som en stor anerkendelse, at få lov til at opføre netop Varde Vandværk”, fortæller direktør Jens Kristensen fra Vand og Teknik.
”Vi har konstant fokus på at blive endnu bedre, og at skabe grønne og bæredygtige løsninger. Vi er enormt stolte af vores medarbejderes høje kompetenceniveau, som betyder at vi kan være en foretrukken partner, som i tilfældet med Varde Vandværk”. 

Succesfulde ENVATEK styrker sig yderligere med opkøb af Kalundborg virksomhederne AVOS A/S og Avos Onsite ApS.
 
Envatek A/S overtager 80% af AVOS A/S og 60% af AVOS-Onsite ApS for at øge koncernens slagkraft og i sidste ende sikre en endnu bedre kundeoplevelse.

Envatek består i dag af 4 virksomheder – Ingeniør Huse A/S, ATES A/S , Vand og Teknik A/S og SKAtek A/S der alle har Energi, Vand og Teknik, som fællesnævner. Med købet af AVOS og AVOS-Onsite, styrker Envatek sine muligheder for at kunne levere færdige løsninger for deres mange kunder inden for industrien, fjernvarme- og forsyningssektoren og offentlige byggerier.

Med AVOS og AVOS-Onsite`s ekspertise inden for mekaniske løsninger til industrisektoren skal opkøbet give Envatek Gruppen både hurtigere og mere sikker total-leverance. Samtidig er det ambitionen, at AVOS-selskaberne skal fortsætte virksomhedernes vækst og have endnu mere fokus på udvikling og innovation. 
”For at kunne fortsætte vores vækstrejse har vi haft behov for en samarbejdspartner, der tilfører nye, stærke kompetencer til vores i forvejen stærke setup. Samtidig har det været vigtigt for os, at det er en virksomhed med høje ambitioner, som er solidt funderet i Danmark. Det har vi fundet hos AVOS”, siger Jens Kristensen, der er adm. direktør i Envatek A/S.

AVOS er stolte af at blive en del af Envatek.
”Vi glæder os til et tæt samarbejde med Envateks 4 virksomheder. I et glødende marked er det en stigende udfordring at tiltrække de kvalificerede ressourcer og kompetencer, som vi har brug for. Som medlem af ”Envatek familien” får vi adgang til en etableret platform, som kan understøtte vores vækst, og vi kan levere direkte ind til de mange store og spændende projekter, som vil betyde både et tættere samarbejde og en masse synergier”, siger Anders Vølund, der er adm. direktør i AVOS.

Alle de nuværende 39 fastansatte medarbejdere i AVOS og AVOS-Onsite fortsætter i virksomhederne, og AVOS og AVOS-Onsite vil fortsat have stort fokus på at fortsætte samarbejdet med alle eksisterende kunder og leverandører.

Vores flotte vandværk i Ishøj fik i går en arkitekturpris. Stor tak for hjælpen til vores samarbejdspartnere med denne totalentreprise for Ishøj Forsyning.

 

Læs her hvad GINNERUPARKITEKTER skriver:

"Ishøj Vandværk vinder arkitekturpris! 


Fantastisk når forsyning, æstetik og formidling forenes i ét værk. Vores vandværk i Ishøj har netop modtaget Ishøj Kommunes Arkitekturpris.Prisen gives til projekter, hvor der er lagt vægt på æstetik og form, indlevelse i stedet, samt gode, smukke og funktionelle rammer – og det er netop hvad vandværket opfylder, når det nænsomt placerer sig i det grønne og bynære miljø. Samtidig formidler vandværket via store vinduespartier sin vigtige funktion for forbipasserende. En pointe som dommerkomiteen også lægger vægt på: ”Udformningen af bygningen og placeringen af vinduer skaber sammenhæng med omgivelserne; man må gerne kigge ind og se hvad der foregår - og man føler sig velkommen”.
 
Vi har beklædt facaden med håndlavede skærmtegl – et fascinerende materiale, som understreger husets imødekommende karakter. Derudover er vandværket en enkel og elegant arkitektur som følger vandværkets indre tanke og procesanlæg. Vandet vandt – og vi vandt!

Foto: Jesper Balleby-
Foto fra overrækkelsen, hvor GINNERUPARKITEKTER Jens Erik Rasmussen og Trine Mouritsen tog imod hæderen sammen med Andreas Staer (driftsleder på vandværket) og Henrik M. Lemée (direktør for Ishøj Forsyning). Også vores oprindelige samarbejdspartner på projektet Tina Braunstein (tidligere driftsleder ved Ishøj Vandværk) var mødt op for at modtage prisen sammen med os!
Tak til teamet for samarbejdet:
Vand og Teknik A/SDRIAS Rådgivende Ingeniører A/SIBG A/S, Entreprenør"

Kontakt os

Vi er klar til at hjælpe jer med alle problemstillinger i jeres vandforsyning.
Kontakt os

Om Vand og Teknik

Læs mere

Nye vandværker

Læs mere
Cookies
2023 © Envatek
Dixon Creatives